Steak ‘n Shake
Als één van de oudste hamburger formules in de Verenigde Staten (het eerste restaurant opende haar deuren in 1934) bewaakt Steak ‘n Shake al generaties haar merk en herkomst. Dat in combinatie met de hoge eisen die zij stelt aan kwaliteit en duurzaamheid, maakt de formule anders. Tel daarbij de ongeëvenaarde winstgevendheid per restaurant op en de groeiambitie is verklaard. De focus ligt dan ook op duurzame ontwikkeling Steak ‘n Shake gaat nu de wijde wereld in en Nederland is één van de eerste landen die zij aandoet….
Branche- & investeringsinformatie

Herkomst: | United States |
Branche: | Fast Casual Dinin’ |
Type franchise: | Multi Unit Franchise |
Totaal vestigingen: | > 550 |
Vestigingen in NL: | 0 | 5 Europa |
Investering voor één vestiging | ± € 450.000,- tot € 1.000.000, – |
Entree fee & opstartkosten | $ 50.000,- |
Looptijd van overeenkomst | Vijf (5) jaar |
Minimaal benodigd eigen vermogen | ± € 350.000, – |
Royalties (franchise- of service fee) | 6.0% van de (netto) omzet |
Marketingbijdrage | 2,5% landelijk | 4,0% lokaalmarktgebied |
Inkoop | 80% centraal bij contractleveranciers |
Ondersteuning | Centraal op Europees niveau (geen exclusiviteit) |
Benodigde vierkante meters | 140 vierkante meter |