Ondernemen over de grens

Diverse franchiseorganisaties in Nederland zijn gebaseerd op een zogeheten master-franchiseconstructie, waarbij de Nederlandse franchisegever op zijn beurt franchisenemer is van een buitenlandse formule-eigenaar, die veelal het betrokken franchiseconcept heeft ontworpen en dat in diverse landen op een dergelijke basis exploiteert.

De Nederlandse franchisenemers hebben in beginsel uitsluitend van doen met hun Nederlandse franchisegever. Op deze basis is het voor vele buitenlandse franchiseconcepten op betrekkelijk eenvoudige wijze mogelijk met kennis van zaken de locale markt te betreden.

Franchise Pool International

Franchise Match is aangesloten bij ‘Franchise Pool International’. Hiermee heeft zij contacten in vrijwel alle landen van Europe. Als enige in Nederland is Franchise Match in staat om haar klanten te introduceren bij een netwerk dat heel Europe bestrijkt. Door collega’s die samen FPI vormen, kan Franchise Match beschikken over een meer dan uitstekend netwerk in alle Europese landen. Het netwerk bestaat uit franchise-specialisten die goed bekend zijn in hun locale markt.

Hierdoor is Franchise Match in staat om Nederlandse formules met hun expansie naar het buitenland te helpen en formules uit deze landen importeren.

resized_22116201743121301_300x300

De start van een formule is van belang. Het goed in kaart brengen van de markt is derhalve noodzakelijk. Voordat u in zee gaat met een franchisegever kunnen wij u, met behulp van verschillende producten, ondersteunen met een uitgebreide analyse van de markt. Denk daarbij aan concurrentieanalyse, vestigingsplaatsanalyse en/of een complete marktscan. Het in beeld brengen van geschikte locaties voor de start, uitbreiding en netwerkverdichting, is een randvoorwaarde voor een goede start. Country Mapping door Franchise Match kan u hierbij helpen.